Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Kattints az ELFOGADOM gombra!
Menü

USB-C csatlakozós autós kamera frissítése és video letöltése

USB-C csatlakozós autós kamera frissítése és video letöltése

Vigye át a VIOFO memetrögzítője felvételeit közvetlenül a telefonjára USB C kábellel! 

A leggyorsabb fájl másolási mód az autós kameráról a telefonra, elsősorban ha több nagyobb fájlt vagy a teljes memóriakártyát le akarjuk másolni, menteni.


Az elmúlt években tanúi lehettünk annak, hogy a technológia hogyan vált át a Type C USB csatlakozókra, portokra az okostelefonok és laptopok valamint a menetrögzítő kamerák esetében is. Az egyik USB C váltást megvalósító fedélzeti kamera márka a VIOFO például az A229 Pro és az A229 Plus sorozatában, de az A139 és a T130 modell is az USB C csatlakozós generációhoz tartozik.

2024-ben a VIOFO azt is bejelentette, hogy kiad egy új csatlakozási funkciót, amely leegyszerűsíti az adatátviteli folyamatot a VIOFO fedélzeti kamerájáról az okostelefonra, USB Type-C-C típusú kábelekkel. Ebben a cikkben ennek a funkciónak az előnyeit mutatjuk be, beleértve a szupergyors letöltéseket és a könnyű firmware-frissítéseket.

C típusú és C típusú kapcsolat


Ha lassúnak találod az 5GHz-es wifi kapcsolatot is, a leggyorsabb másolási mód az USB C kábeles kapcsolat!

Az Apple az iPhone 15-ös sorozattal, a Samsung a Galaxy S24 megjelenésével és a Type-C töltő csatlakozó használatával együtt a VIOFO is frissítette a fedélzeti kameráit, azokat C típusú porttal szerelte fel.  Az USB Type-C kábel csatlakoztatásával a felhasználók zökkenőmentes kapcsolatot alakíthatnak ki fedélzeti kameráik és okostelefonjaik között két fontos funkció érdekében: gyorsabb letöltések és firmware-frissítések.

Adatok letöltése a kamerából okostelefonra


A Type-C és Type-C kapcsolat egyik legfigyelemreméltóbb jellemzője a gyorsabb letöltés támogatására való képessége. Az USB 2.0 Type-C – Type-C adapter segítségével gyorsan áttölthet fényképeket és felvételeket a VIOFO dashcam memóriakártyájáról kompatibilis okostelefonjára. Ez azt jelenti, hogy minden, amit a fedélzeti kamera rögzít – a bizonyítékok,  a közúti események vagy akár az utazási emlékek – pillanatok alatt lementhetőek, így biztosítva, hogy a fontos adatok szükség esetén könnyen elérhetőek legyenek telefonunkról.

Hogyan töltsünk le felvételeket Type-C-n keresztül?


Használjon USB 2.0 C-típusú adatkábelt. Csatlakoztassa a menetrögzítő kamerához és okostelefonjához.


A csatlakozás után indítsa el a „Fájlok” applikációt iPhone vagy Android készülékén.


A VIOFO dash cam tárolója a Helyek alatt jelenik meg. Jellemzően iPhone esetén Untitled vagy Névtelen, Android esetén pedig USB lesz a neve. Koppintson rá, és látni fogja a felvételt. Válassza ki a letölteni kívánt videofájlt.

Nyomja meg hosszan az indexképet, és koppintson a Másolás elemre. Ha elkészült, illessze be a fájlt az „Saját iPhone-on” mappába. Megpróbálhat több fájlt is letölteni egyszerre.

Firmware frissítése okostelefonról Viofo autós kamerára

A jó hír az, hogy a Type-C – Type-C kapcsolat nemcsak az adatátvitelt, hanem a műszerfal firmware-frissítését is leegyszerűsíti. Mostantól egyszerűen letöltheti és frissítheti a legújabb szoftvert, ha egyszerűen csak csatlakoztatja Type-C-C típusú kábelét! Nincs szükség extra felszerelésre vagy bonyolult műveletekre, így a VIOFO műszerfali kameráit simán és gyorsan naprakészen tarthatja!

Firmware frissítése Type-C-n keresztül Type-C-re

Használjon USB 2.0 C–C típusú adatkábelt, és csatlakoztassa a kamerát.


Indítsa el a „Fájlok” alkalmazást iPhone vagy Android készülékén.


A VIOFO dash cam tárolója a Helyek alatt jelenik meg. Jellemzően iPhone esetén Névtelen, Android esetén pedig USB lesz a neve.


Indítsa el mobilböngészőjét, és lépjen a VIOFO.com oldalra.


Miután elérte a webhelyet, érintse meg a „Support” és a „Firmware & Manual” elemet.


Válassza ki a saját modelljét, érintse meg a Firmware ikont, majd kattintson a Letöltés gombra.


Miután letöltötte a telefonra, másolja ki és illessze be a kamera tárhelyére.


Húzza ki a telefont, majd csatlakoztassa a fedélzeti kamerát az áramellátásához, tápkábeléhez a frissítés frissítéséhez.


A műszerkamera automatikusan frissül! A frissítés alatt ne szakítsa meg az áramellátást! A frissítés alatt a led villog, majd a kamera újraindul.

______________________________________

Megjegyzés: A Type-C és a Type-C közötti használata előtt megfontolandó dolgok

Menetrögzítő kompatibilitás

Mielőtt kipróbálná, győződjön meg arról, hogy VIOFO műszerkamera modellje támogatja a Type-C-C típusú adatátvitelt. Ez a funkció minden C típusú tápcsatlakozóval rendelkező VIOFO műszerkamera modellen elérhető, beleértve az A229 sorozatot, az A139 Pro-t és az A119 Mini 2-t.

Okostelefon kompatibilitás

A kompatibilitási problémák elkerülése érdekében ellenőrizze azt is, hogy okostelefonja támogatja-e ezt a kapcsolatot. A Type-C és Type-C adatátviteli módszer kompatibilis az iPhone 15 sorozattal és az Android okostelefonok újabb verzióival. Győződjön meg arról, hogy okostelefonja támogatja az 5V2A kimenetet.

Használjon szabványos USB 2.0 Type-C – Type-C kábelt

Az optimális teljesítmény biztosítása érdekében szabványos USB 2.0 Type-C–C típusú adatkábelt használjon a csatlakozáshoz.

 

Teljes fedélzeti menetrögzítő kamera kínálatunkat itt tekintheted át.

Tartalomhoz tartozó címkék: fedélzeti kamera

Keresés